Josep Marfa Guarro

Josep Marfà, va néixer i va morir a Barcelona (Espanya, 1928-2014). El seu interès per la pintura li ve de la infancia, quan va estar sota la tutela del pintor Olegari Junyent. Entrada l’adolescència, va cursar estudis a l’Escola de Belles Arts i Oficis, a l’Acadèmia Baixas i altres centres artístics de Barcelona.

Ja entre els anys 60 i 70 va fer diversos viatges per Europa, contactant amb diversos pintors, ja que per a ell el contacte i fins i tot la simbiosi amb altres artistes ha estat una necessitat contínua.

La seva obra se centra en l’aquarel·la, sense que deixés d’utilitzar l’oli quan aquest era el millor mitjà per expressar allò que ell pretenia a la seva obra. Potser es pot dir respecte de la temàtica, bàsicament paisatgística (on sempre trobarem o element humà, sigui una barca o un edifici) encara que tampoc va deixar de realitzar obres abstractes quan això era el que necessitava transmetre.

Color (l’ocre gairebé sempre present, encara que sigui de manera gairebé imperceptible) i matèria són els dos elements compositius en què va basar la seva extensa obra. Sempre, d’una manera o d’una altra, Mediterrània plasmat estèticament amb els llums i les estructures que el conformen.

Obres de l’artista

No products found which match your selection.