Simeón Gonzales

Simeón González Ayquipa és una estrella consolidada en el món de la pintura que es projecta a si mateix en allò universal. Nascut en Cusco, Perú al 1973, quedà orfe molt aviat, trobant el seu confort, seguretat, esperança i amor en la pintura. D’aquesta forma, la seua vida es va convertir en l’acompliment d’un somni fantàstic com a conseqüència de la seua dedicació i esforç. Des d’uns inicis com a artista de carrer, als estudis de Belles Arts, fins a ser reconegut, exhibint les seues obres en el seu Perú, Canadà, EE. UU. I diversos països d’Àsia i Europa.

Contemplant la seua obra són dues les paraules que venen a la ment: Vibrant i Universal. El seu treball desafia els límits culturals i del temps, sent expressions d’emoció i passió, encarnant l’art a partir de textures, formes i colors. Una font estètica que canta l’esperit humà. Allò que el distingeix dels demés artistes és l’exuberància de colors i tonalitats plenes d’energia i confiança, amb grans contrastos sense perdre l’harmonia. Tot això genera una obra abstracta suggerent i feliç.Sempre canviant, innovador, curiós i audaç, cadascuna de les seues obres és una delícia per a la vista. Utilitza una paleta rica, variada i abundant i amb les seues pinzellades expressives transporta els olis al llenç en unes textures i combinacions que formen volums pletòrics de qualitats.

En paraules d’un crític: “El treball de Simeón González suposa una gran contribució a l’expressionisme abstracte, amb unes innovacions aclapradores. És un treball ple de color que parteix d’una experiència espontània en el tractament de les masses cromàtiques i les empremtes gestuals. És una obra de gran intensitat pictòrica, en la que treballa la superposició de gests i colors per tal de desenvolupar in diàleg fluid entre el procés i la contemplació”.

Obres de l’artista