Art Abstracte, què és i perquè és tan especial

 

Quan parlem d’art la major part de les persones pensen en creacions realistes, figuratives o tècniques similars. No obstant això, des de principis del segle XX, l’art abstracte ha imposat molta de les seues propostes en l’imaginari col·lectiu, en la forma que tenim d’observar el que ens envolta, en l’ús dels colors, en les tècniques de reproducció en impremta, etc. Per això des de Soca Bio Art considerem imprescindible dedicar un article a explicar què és l’art abstracte i per què és tan especial. Creiem que només d’aquesta manera podrem valorar adequadament bona part de la nostra història artística més recent i podrem comprendre millor per on van les creacions actuals.

Arte Abstracto

10/11/2019. Arte Abstracto de Katarzyna Gatkiewictz. Acrílico sobre lienzo, 80x 90 cm

Què es l’Art Abstracte

Es denomina art abstracte a totes aquelles posicions creatives (pictòriques, escultòriques o de qualsevol mena de tècniques) que s’oposen a la representació realista de la realitat. Els experts consideren que és l’any 1910 quan sorgeix realment aquest moviment artístic. Va ser a Munic, una ciutat d’Alemanya. Un lloc en el qual l’artista rus Vasily Kandinsky realitza la primera exposició d’art abstracte titulada “De l’espiritual en l’art”. Un acte que va marcar un punt d’inflexió en l’esdevenir de l’art contemporani i que marcaria tots els treballs que es van desenvolupar des de llavors.

Arte abstracto

Vasíli Kandisnky

En aquests treballs, l’artista volia expressar el seu desig de separar-se de la realitat social que considerava esgotada en si mateixa. Una idea que estenia a la manera en la qual s’havia representat fins llavors quant li envoltava, i que li portava a considerar com a necessari el fet de desenvolupar noves formes de representació i, per extensió, de relació amb el que li envoltava. Per això, el seu objectiu era fugir dels sentiments que la realitat li provocava i buscava la manera de representar els estats purs de consciència o inconsciència.

Amb tot això podem dir que les principals característiques de l’art abstracte són: 

  1. Protagonisme absolut del color.
  2. La forma passa a un segon pla.
  3. Es multipliquen els materials que s’empren en realitzar obres artístiques. Ara s’usen materials alternatius.
  4. El títol ajuda a entendre allò que l’autor o l’autora ha volgut expressar en les seues obres.

Art Abstracte a Soca Bio Art

Black Hole arte abstracto

Black Hole- Shaghayegh Keshavarz. Óleo y textura sobre lienzo. 70×50 cm

En la nostra galeria podràs trobar molts treballs d’art abstracte. Obres en les quals preval la presència del color i els materials sobre els altres elements de la creació. Propostes comAbstract abi”, “Abstract”, “Kooze”; “Black Hole; i moltes altres realitzades per l’artista iraniana Shaghayegh Keshavarz. També els treballs realitzats per Katarzyna Gatkiewictz, l’argentina Floria Rey o la brasilera Nisete Sampaio. Totes elles amb interessants propostes d’art abstracte realitzades en múltiples tècniques creatives (moltes d’elles mixtes).

No products found which match your selection.

Totes elles pots veure-les en la nostra galeria virtual on pots conéixer més detalls d’aquestes, incloent informació sobre les seues mesures, les tècniques emprades en la seua realització, així com les seues peculiaritats en cas que existisquen. A més, també pots veure-les perquè tenim imatges en alta resolució penjades en la nostra galeria. Podent fer-ho sense estar subjecte a horaris i valorant cadascuna de les peces des de la teua pròpia llar.

I recorda que si alguna d’elles t’interessa no tens més que adquirir-la amb les eines que posem a la teua disposició a la nostra botiga virtual. I tot això amb les mateixes garanties que t’ofereix una galeria virtual. És a dir, amb el seu certificat d’autenticitat i cuidant el seu enviament fins al mínim detall.

Així que si vols adquirir art abstracte ara tens l’oportunitat de fer-ho ambSoca Bio Art. Estarem encantats d’atendre’t.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.